TCM
TCM
Ik ben opgeleid als TCM therapeut (TCM = Traditional Chinese Medicine) en ik weet alles over de verschillende elementen, meridianen, de organen en hun bijzondere functies. Ik heb geleerd over de verschillende elementen met betrekking tot voeding. Volgens de Chinese geschriften zijn smaken, geuren, kleuren enorm belangrijk. In China eet men alles en hebben mensen een zeer gevarieerd voedingspatroon. Rijst, groenten, vlees, vis, fruit en talloze kruiden. Werkelijk alles staat op het menu en op deze mensen is de Chinese voedingsleer gebaseerd.
Chinese voedingsleer + stofwisseling
Toch leven we in een maatschappij waar mensen steeds meer verschillen. We eten niet allemaal zoals de gemiddelde Chinees en daarom zijn de elementen in voeding niet de kern; het is niet de essentie! Ik combineer daarom de Chinese voedingsleer met de stofwisseling, welke volledig losstaat van de TCM.
Is dit een alternatieve of een reguliere geneeswijze? Waarin verschilt mijn werk?
Om dit goed uit te leggen, neem ik als voorbeeld een perenboom.
De reguliere geneeswijze, ziet alle individuele componenten van de boom. De bladeren, de stam, de takken, de wortels en de vruchten.
In de alternatieve geneeskunde zien ze de perenboom als één geheel. Er worden allerlei technieken gebruikt om de leefomgeving van de boom te beoordelen en aan de algehele gezondheid van de boom te werken.
Mijn werk heeft een specifieke focus. Ik kijk naar de biochemische balans van het sap dat door de boom stroomt. Ik kijk naar de samenstelling van voedingstoffen die nodig zijn, om de boom te voeden zodat de beste vruchten geplukt kunnen worden. Daarnaast heb ik een systematische benadering, om de individualiteit van de boom te identificeren want de ene perenboom is de andere niet.
Ik gebruik mijn kennis vanuit de TCM en ik combineer deze met jouw stofwisselingtype, de perfecte combinatie.